Άρθρα

Βραδιά με πανσέληνο και πεφταστέρια στο κτήμα Πομόνια

12 Αυγούστου 2022
19:30
 
Την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 το Κτήμα Πομόνια και η ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΠΑΝΩ ΜΕΡΙΑ σας καλούν να περάσετε μια μοναδική βραδιά στο κτήμα με εσάς πρωταγωνιστές.
Μοναδική γιατί τη νύχτα αυτή θα συμβούν ταυτόχρονα δυο φωτεινά αστρονομικά φαινόμενα, η Πανσέληνος του Αυγούστου με το αποκορύφωμα της πτώσης των Πεφταστεριών.
Η Πανσέληνος θα φωτίζει τον ουρανό του κτήματος, ενώ την ίδια στιγμή οι φωτεινές πύρινες ουρές των πεφταστεριών θα ανταγωνίζονται το φως του φεγγαριού και θα προσπαθούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.
Την ίδια στιγμή στο κτήμα, εσείς οι επισκέπτες, σε μία μεγάλη παρέα, ανάμεσα στις ξερολιθιές, τις ελιές και τα αμπέλια, θα συμμετέχετε σε ένα μοναδικό αυτοσχέδιο πάρτι όπου πρωταγωνιστές θα είστε εσείς.
Εκτός από το κέφι και το χαμόγελο, φέρτε μαζί σας την κιθάρα, το βιολί, τη φυσαρμόνικα, το ακορντεόν, το ντέφι, το κλαρίνο ή τη φλογέρα, τα τύμπανα, το νταούλι ή και τη τσαμπούνα, οποιοδήποτε μουσικό όργανο μπορεί να μεταφερθεί, χωρίς να απαιτηθεί ηχητική εγκατάσταση και ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.
Ελάτε να παίξουμε μουσική, να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε, να πούμε ιστορίες, ελάτε να δημιουργήσουμε μια βραδιά που θα τη θυμόμαστε για πάντα.
Ο ξυλόφουρνος και το μπάρμπεκιου θα είναι αναμμένα από νωρίς, η ρεβυθάδα θα είναι αρκετή για όσους δεν πρόλαβαν πέρσι, και φυσικά δεν θα «αφυδατωθεί» κανείς, θα υπάρχουν υγρά προς αναπλήρωση.
Όποιος θέλει μπορεί να διανυκτερεύσει για τη βραδιά, φέρνοντας μαζί τη σκηνή και τo sleeping bag του κατόπιν συνεννόησης.
 
Η είσοδος είναι Δωρεάν.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6932401909
Ωρα προσέλευσης: 19:30
 
Οδηγίες πρόσβασης:
Ανεβαίνετε με κατεύθυνση την Απάνω Μεριά, περνάτε τη Φοινικιά, φθάνετε στη διασταύρωση του Μύτακα και στρίβετε αριστερά και αμέσως μετά δεξιά προς Παπούρι. Κατεβαίνετε τον δρόμο του οικισμού μέχρι το σημείο όπου ξεκινά το μονοπάτι για το κτήμα, λίγο πριν την εκκλησία του Αγ. Παντελεήμονα. Θα το δείτε στο αριστερό σας χέρι.
Ακολουθήστε τις πινακίδες σήμανσης και θα βρεθείτε στο κτήμα.
Θερμή παράκληση: Επειδή ο δρόμος στο Παπούρι είναι αρκετά στενός πρέπει όλοι να αφήσετε το αυτοκίνητο στη μια πλευρά του δρόμου.
Back to top