Άρθρα

Τα βίντεο της ημερίδας «Αναζητώντας τον γεωλογικό θησαυρό της Σύρου»

Χαράλαμπος Φασουλάς

Τα ελληνικά γεωπάρκα UNESCO και δράσεις βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης του Ψηλορείτη: Η ομιλία του Χ. Φασουλά, από την ημερίδα που οργανώθηκε στη Σύρο (21/10/2018) στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Απάνω Μεριά και το Γεωπάρκο, με τίτλο “Αναζητώντας τον χαμένο θησαυρό της Σύρου”. Ο Χ. Φασουλάς είναι δρ. Γεωλογίας, Υπεύθυνος Τμήματος Γεωποικιλότητας Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Συντονιστής Ελληνικού Φόρουμ Γεωπάρκων και Αναπληρωτής Συντονιστής Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων.

Ομιλία Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης

Η ομιλία του δήμαρχου Σύρου-Ερμούπολης Γ. Μαραγκού στην ημερίδα που έγινε στις 21-10-2018 για την Απάνω Μεριά και το Γεωπάρκο στα πλαίσια των εκδηλώσεων “Αναζητώντας τον χαμένο θησαυρό της Σύρου” Προλογίζει ο Τάκης Γαλανόπουλος.

Ανδρέας Γιαλόγλου

Η ομιλία του Ανδρέα Γιαλόγλου από την ημερίδα που έγινε στην Ερμούπολη Σύρου 21-10-2018 στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Απάνω Μεριά και το Γεωπάρκο “Αναζητώντας τον γεωλογικό θησαυρό της Σύρου”.

Seeking the geological treasure of Syros

Μια περιήγηση στους γεωλογικούς θησαυρούς της Σύρου με οδηγό τον Ελβετό γεωλόγο Martin Engi. Το βίντεο στηρίζεται σε τρεις διαφορετικές επισκέψεις που έγιναν στον Αερόλιθο της Απάνω Μεριάς στη διάρκεια των χρόνων 2016-2018.

Γεωργία Κανελλοπούλου

Η πρό(σ)κληση του γεωτουρισμού στα νησιά των Κυκλάδων. Μεταφορά βέλτιστων πρακτικών. H εισήγηση της Γεωργίας Κανελλοπούλου στην ημερίδα που έγινε τον Οκτώβρη του 2018 στη Σύρο με τίτλο “Αναζητώντας τον Γεωλογικό θησαυρό της Σύρο”- Η Γεωργία Κανελλοπούλου είναι Γεωεπιστήμονας, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη των Γεωγραφικά Απομονωμένων Περιοχών. Υποψήφια διδάκτωρ και ξεναγός Ερμηνείας Φυσικής και Πολιτισμικής Κληρονομιάς. Πρόεδρος στο «Οικομουσείο Ζαγορίου. Υπεύθυνη του τομέα Βιώσιμου Τουρισμού και Κοινωνικής Οικονομίας στο Δίκτυο Αειφόρων Νήσων (ΔΑΦΝΗ).

Φωτογραφίες

Σχετικό άρθρο της εφημερίδας «Κοινή Γνώμη»

Ένας παράδεισος για τους Γεωλόγους

Back to top