Άρθρα

Προβολή ντοκιμαντέρ ‘Το καλάθι’ (Le panier)

Με μεγάλη χαρά ανανεώνουμε τη #συνεργασία μας με το Κτήμα Πομόνια και αυτό το καλοκαίρι και σας καλούμε το Σάββατο, 10 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, στην πρώτη από τις φετινές μας εκδηλώσεις που συνδέουν τον πολιτισμό με το φυσικό περιβάλλον. 

 

Στην εκδήλωση θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ LE PANIER / ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ της Cilia Martin, διάρκειας 52 λεπτών που είναι αφιερωμένο στον βιοκαλλιεργητή Θοδωρή Αρβανίτη.

Θα ακολουθήσει συζήτηση για τις προκλήσεις και τα προβλήματα της βιολογικής γεωργίας με τον ίδιο τον Θοδωρή.

 

🙏Ευχαριστούμε τη δημιουργό του ντοκυμαντέρ Cilia Martin για αυτή την ευκαιρία.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη!

👇Μάθε περισσότερα για “Το Καλάθι” (Le Panier)

Λίγα λόγια για την ταινία

Κάθε μέρα, με τη δύση του ηλίου, ο Θοδωρής τρέχει ένα μαραθώνιο, ο οποίος αρχίζει 40 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, με σκοπό τη διανομή σε διάφορες γωνίες της πόλης των καλαθιών με τα βιολογικά λαχανικά.

Εδώ και πολλά χρόνια τώρα, ο πρωταγωνιστής μας αγωνίζεται για να φέρει εις πέρας μία μάχη που ξεκινάει κάθε μέρα την ίδια ώρα, υπενθυμίζοντάς μας άλλες μάχες.

Σκηνοθεσία: Cilia Martin

Εικονολήπτες : Cilia Martin/Yann Marquis

Μοντάζ : Ioanna Pogiantzi

Μουσική : Franck Lebon

Δείτε το τρέιλερ

https://www.youtube.com/watch?v=oZnrsKHZCM0

 

Λίγα λόγια για την σκηνοθέτη, Cilia Martin

Γεννημένη στην Αθήνα με γαλλική καταγωγή, έζησε μια δεκαετία στην Κωνσταντινούπολη όπου και τελείωσε το διδακτορικό της στην ιστορία. Μετέπειτα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όπου και γύρισε το πρώτο της ντοκιμαντέρ.

Εδώ και δυο χρόνια μένει στη Σύρο με την οικογένεια της και οραματίζεται τη δημιουργία μιας οικολογική φάρμας μικρής κλίμακας.

 

Λίγα λόγια για τον πρωταγωνιστή του ντοκιμαντέρ, τον Θοδωρή

Ο Θοδωρής Αρβανίτης είναι ένας από τους πρώτους βιοκαλλιεργητές στην Ελλάδα, όταν η βιοκαλλιέργεια ξεκίνησε ως ιδεολογία μέσα από ένα κίνημα ανθρώπων που είχαν ως πεδίο σκέψης την επιστροφή στη γη και την καλύτερη ποιότητα ζωής.

Προώθησε τις βιολογικές λαϊκές αγορές σε δήμους της Αττικής, οργάνωσε το Εναλλακτικό Σχολείο Οικολογικής Γεωργίας που απευθύνεται σε νέους ανθρώπους, ερασιτέχνες καλλιεργητές και σε καλλιεργητές που θέλουν να γίνουν επαγγελματίες βιοκαλλιεργητές.

Το ντοκιμαντέρ εστιάζει στο καλάθι με τα βιολογικά προϊόντα του κτήματός του που ο ίδιος παραδίδει καθημερινά σε κάθε γωνιά της Αττικής.

 

Η εκδήλωση είναι ΔΩΡΕΑΝ

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6932401909 (Κώστας).

 

Οδηγίες πρόσβασης:

Ανεβαίνετε με κατεύθυνση την Απάνω Μεριά, περνάτε τη Φοινικιά, φθάνετε στη διασταύρωση του Μύτακα και στρίβετε αριστερά και αμέσως μετά δεξιά προς Παπούρι. Κατεβαίνετε τον δρόμο του οικισμού μέχρι το σημείο όπου ξεκινά το μονοπάτι για το κτήμα, λίγο πριν την εκκλησία του Αγ. Παντελεήμονα. Θα το δείτε στο αριστερό σας χέρι.

Ακολουθήστε τις πινακίδες σήμανσης και θα βρεθείτε στο κτήμα.

 

Θερμή παράκληση: Επειδή ο δρόμος στο Παπούρι είναι αρκετά στενός πρέπει όλοι να αφήσετε το αυτοκίνητο στη μια πλευρά του δρόμου.

 

 

Back to top