Άρθρα

Έκθεση | Απάνω Μεριά Σύρου: Βιωσιμότητα και τέχνη συναντιούνται στη φύση

Από 15 έως 30 Ιουλίου 2023 η ΚΟΙΝΣΕΠ Απάνω Μεριά πραγματοποιεί στο Πνευματικό Κέντρο της Άνω Σύρου, έκθεση καλλιτεχνικών έργων εμπνευσμένων από την Απάνω Μεριά. Θα εκτεθούν έργα των καλλιτεχνών: Leemans Katelijne, Sutter Sandra D., Αργυροπούλου Ζωίτσα, Βλάχος Δρόσος Ορέστης, Δημόπουλος Ορέστης, Κορορού Μαγδαληνή, Λεοντή Μαρίνα, Μαραγκός Ελπιδοφόρος, Μαστοράκης Μάνος, Ντούμας Δημήτρης, Ρούσσου Αγνή, Τζιμόπουλος Βασίλης, και Χαρούπια Ελένη.
Η έκθεση πραγματοποιείται με σκοπό την ανάδειξη των μοναδικών χαρακτηριστικών του οικοσυστήματος της Απάνω Μεριάς μέσα από την ματιά της τέχνης, καθώς και του έργου της ΚΟΙΝΣΕΠ.
Η ΚΟΙΝΣΕΠ Απάνω Μεριά εδρεύει στη Σύρο και στοχεύει στην ανάδειξη, την προστασία και τη διατήρηση του βόρειου τμήματος του νησιού (Απάνω Μεριά), που αποτελεί προστατευόμενη περιοχή Natura 2000. Εργάζεται για την προώθηση και την ενίσχυση βιώσιμων δραστηριοτήτων στην Απάνω Μεριά, δημιουργώντας τρόπους προσέλκυσης ποιοτικών επισκεπτών, όπως ερευνητές και εθελοντές.
Εκτός από τα εικαστικά έργα, στην έκθεση θα μπορεί κανείς να βρει και καλαίσθητα t-shirt, φούτερ, βιβλία, zero-waste αντικείμενα, όπως μπουκάλια νερού, μεταλλικά καλαμάκια, επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες κ.α.
 
Πληροφορίες έκθεσης:
Πνευματικό Κέντρο Άνω Σύρου
Ημερομηνία: Από Σάββατο 17 έως Κυριακή 30 Ιουλίου
Ώρες λειτουργίας: 19:00-23:00
Υπο την αιγίδα του Δήμου Σύρου Ερμούπολης
Back to top