Άρθρα

Αποκατάσταση και ανάδειξή μονοπατιού ως περιπατητική διαδρομή με γεωλογικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον | Σημεία Στήριξης

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι έχουμε επιλεγεί για να υλοποιήσουμε μία από τις 38 δράσεις του 6ου Κύκλου του προγράμματος Σημεία Στήριξης – Points of Support!
 
Συγκεκριμένα θα υλοποιήσουμε τη δράση “Αποκατάσταση και ανάδειξή μονοπατιού ως περιπατητική διαδρομή με γεωλογικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον εντός της περιοχής Natura 2000” που θα αφορά στο μονοπάτι Κάμπος-Αερόλιθος-Λία.
Σύντομα θα σας ενημερώσουμε για το πρώτο στάδιο της δράσης που θα είναι ο καθαρισμός του μονοπατιού από απορρίμματα με έμφαση στο καμίνι που βρίσκεται κοντά στην Λία.
 
Η σηματοδότηση του μονοπατιού θα πραγματοποιηθεί από τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης στο πλαίσιο των ευρύτερων ενεργειών του για την ανάδειξη της γεωλογικής σημασίας της Απάνω Μεριάς
 
 
Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, το Costas M. Lemos Foundation, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου ΚΙΚΠΕ, το The Hellenic Initiative Canada, το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου και το Ίδρυμα Μποδοσάκη».
Back to top